Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، به گذشته تاریخ کفش که می‌نگریم بنا بر شواهد تاریخی بیشتر هزاره اول زندگی بشر به شکل پا برهنه سپری شده است. در طول این بازه زمانی کسی نمی‌داند که اولین ایده ساخت محافظ برای پا به ذهن چه کسی خطور کرد. بر اساس احتمالات اولین نوع کفش از برگ درختان و یا پوست جانواران بوده به گونه‌ای که آنرا به دور پا می‌پیچیدن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از گذشت سال‌ها از اختراع کفش با برگ درختان و چوست جانوران نوبت به ظهور صندل رسید که از مخترع آن نامی ثبت نشده و ناشناخته است.

کفش تبریز از دیر باز شهره عام و خاص بوده و از شهر‌های مختلف کشور و کشور‌های همجوار به سبب مرغوبیت، جنس خوب و کیفیت بالا مشتریان و مراجعه کنندگان زیادی داشته است. هر کس به تبریز سفر کرده است سعی کرده تا با تهیه کفش از این کلانشهر سوغات ارزشمندی را با خود به همراه ببرد.

پس از گذشت چندین سال دگر نوبت به ظهور چکمه رسید، بنا بر گزارشات تاریخی بیشتر نزد شکارچیان، اشراف زادگان و سربازان که رهسپار جنگ بودند رونق داشت. ابتدایی‌ترین نوع چکمه نه دارای تخته بوده و نه دارای پاشنه و با سرد شدن هوا داخل آن نیز سرد می‌گشت. بنا بر گزارشات هنگامی که باران یا برف می‌بارید مردمان آن زمان زیر چکمه هایشان تخته می‌بستند و در مدت زمان نه چندان طولانی تخته و چکمه با هم یکی شدند و نمونه اولیه پاپوش امروزی بوجود آمد.

صنعت چرم و پوست به گواه تاریخ سابقه‌ای پیش از ورود آریایی‌ها به ایران داشته و هم اکنون تبریز به عنوان نخستین شهر کشور در پرداخت صنعتی به این مقوله صاحب آوازه‌ای جهانی در زمینه تولید چرم و کفش بوده است.

آغاز فعالیت صنعت کفش در تبریز و استان آذربایجان شرقی به سال ۱۳۰۸ بازمی گردد. در دوران قاجار بازار‌های شهر تبریز بعنوان بزرگترین بازار‌های جهان خودنمایی می‌کرد. صنعت کفش بواسطه وجود کارگاه‌های سنتی تولید چرم در تبریز پا گرفت به گونه‌ای که در اواخر دوره قاجار نخستین کارخانه‌های چرم در تبریز و به پشتوانه‌ی آن بزرگترین کارخانه چرم ایران در سال ۱۳۱۰ هجری در تبریز تاسیس و شروع به کار کرد در دهه‌های اخیر صنعت کفش در تبریز همگام با تحولات در جوامع صنعتی و سوق دادن به سوی ماشینی شدن و استفاده از مواد مصنوعی بعنوان یک ضرورت وارد میدان استفاده از فناوری جدید برای تولید کفش شده است حدود ۴۰ درصد کفش ایران در تبریز تولید می‌شود.

کفش و چرم تبریز از پیشینیه‌ای غنی و آوازه‌ای بلند برخوردار است، در حال حاضر تولید کنندگان بنامی در شهر تبریز اقدام به تولید کفش‌های تمام چرم می‌کنند که نام و آوازه‌ای جهانی برای خود و تبریز به ارمغان آورده‌اند. به جرأت می‌توان مدعی شد که چرم و کفش تبریز، برندی آشنا برای بسیاری از ایرانیان است، نقطه قوت کفش تبریز توجه به کیفیت ممتاز آن است، چرا که پیشکسوتان این عرصه معتقدند کیفیت حرف اول را در تولید محصولات‌مان دارد. شهر تبریز به دلیل قدمت صنعت پوست و چرم بویژه در یکصد سال اخیر، مهد این صنعت در کشور به شمار می‌آید.

حدود۵۰ سال است که کفشدوزی کم کم از حالت سنتی خارج و به ماشینی شدن قدم گذاشته است، ولی هنوز افراد زیادی در ایران و خارج از کشور هستندکه علاقمند به خرید و استفاده از کفش‌های دست دوز هنرمندان تبریزی هستند.

با گذشت سال‌ها و مدرن شدن صنعت کفش همینطور که در بازار بزرگ تبریز قدم می‌زنید در گوشه و کنار بازار صدای چکش و هنرنمایی صنعتگران کفش دست دوز به گوش می‌رسد.

کفش تبریز در دنیا زبان زد هست

حبیب دادفر تولیدکننده کفش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان  می‌گوید: از ۱۸ سالگی در کار کفش هستم. کفش تبریز در دنیا زبان زد است و ما سعی می‌کنیم کفش‌های خوبی را تولید کنیم.

او افزود: قبلا کفش تبریز با کفش‌های ایتالیایی رقابت داشت، ولی الان عقب مانده است.

فعالیت ۳۵۰۰ واحد تولیدی  کفش

جباریان فام رئیس اتحادیه کفاشان تبریز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در صنعت کفش تبریز ۳۵۰۰ واحد تولیدی فعالیت دارند.

او افزود:از این تعداد ۲۲۸۰ واحد در بخش تولید و ۱۲۲۰ واحد در بخش خدمات و فروش فعالیت می‌کنند.

اوگفت:سالانه در تبریز حدود ۹۰ میلیون جفت کفش تولید می شود که ۶۰ درصد تولید کفش کشور به حساب می‌آید.

رئیس اتحادیه کفاشان تبریز گفت:۹۰ درصد تولید کفش دست دوز کشور و حدود ۶۵ درصد واحد‌های تولید کفش ایمنی در تبریز انجام می‌شود و حدود ۱۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کفش تبریز فعالیت دارند.

تولیدکفش‌های نرم و طبی باکیفیت بالا

اکبری کارگر یکی از واحد‌های تولیدی هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:در این واحد کفش‌های نرم و طبی تولید می‌کنیم و کفش‌های ما از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کفش و رفع مشکلات آن‌ها 

حسنی کارگر دیگر واحد تولیدی نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید:از مسئولان خواهشمندیم با حمایت از واحد‌های تولیدی کفش و رفع مشکلات آن‌ها زمینه اشتغالزایی جوانان را فراهم کنند.

در مصاحبه‌هایی که با تولید کنندگان داشتیم متوجه شدیم که مشکلاتی که گریبانگیر تولید کنندگان کفش است عبارت است از عدم ثبات قیمت ها، قیمت مواد اولیه قابل پیش بینی نیست، مشکل ترخیص مواد اولیه از گمرکات، کمبود مواد پلی اورتان و... است و به همین دلیل سراغ مسئولان سازمان صمت استان رفتیم.

صادرات  ۱۰۵ میلیون دلار کفش تبریز در سال

خانم ساقی سرپرست اداره صنایع غیر فلزی سازمان صمت استان نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:حدود ۱۰۵ میلیون دلار صادرات کفش تبریز در سال است که در سال گذشته به کشور‌های حوزه خلیج فارس، آذربایجان، ترکمنستان، عراق و افغانستان انجام شده است.

او افزود:واحد‌های تولیدی می توانند از طریق سایت بهین یاب برای تسهیلات در گردش طرح تام، تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری و تسهیلات بازسازی و نوسازی استفاده کنند.

او گفت:مشکل پلی اورتان با تولید آن در کشور و آذربایجان شرقی مرتفع شده است و واحد‌ها از این لحاظ دغدغه‌ای نداشته باشند.

تولیدکنندگان این صنعت از مسئولان توقع توجه بیشتر را برای افزایش تولید و صادرات بدون مشکل دارند.

گزارش از ناهیدخدادادی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کفش تولید داخلی صادرات گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان واحد های تولیدی واحد های تولید کفش تبریز تولید کفش صنعت کفش واحد ها دست دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۴۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز

فرهودی در طی بازدید از پروژه‌های آموزشی در شهر تبریز بر اهمیت تسریع بهره برداری از پروژه‌های آموزشی در این کلانشهر تاکید کرد. 

وی در این بازدید‌ها ضمن تاکید بر اهمیت توسعه فضا‌های آموزشی در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: کلان‌شهر تبریز به لحاظ وسعت بزرگ خود نیازمند توجه ویژه ای است و ما این قول را می‌دهیم که تا پایان سال ۱۴۰۳ ۸۰ درصد پروژه‌های نیمه تمام در سطح این کلانشهر را تمام کرده و تحویل جامعه آموزش و پرورش استان دهیم. 

فرهودی اذعان کرد: امیدواریم تا در سال ۱۴۰۳ با کمک و همت خیران محترم و همکاری و هماهنگی شهرداری تبریز نسبت به آغاز پروژه‌های جدید در شهرستان تبریز اقدامات لازم را انجام دهیم.

مدیرکل نوسازی مدارس استان آذربایجان شرقی در طی بازدید‌های خود از پروژه‌های ۱۲ کلاسه حاج کریم مردانی آذر شهرک مرزداران، ۱۲ کلاسه هاجر ناحیه ۲، مدرسه روستای الوار ناحیه ۲ و مدرسه شهید قنبری لاله بازدید کرده و راهکار‌ها و دستورات لازم را در جهت تسریع در بهره برداری هر چه سریعتر این پروژه ها به پیمانکاران و ناظران پروژه‌ها ابلاغ نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • انحراف مینی بوس در تبریز هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • تمایل زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران