Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@07:05:39 GMT

تولید ۹۵ درصد کفش چرم کشور در تبریز

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۳۷۴۸

تولید ۹۵ درصد کفش چرم کشور در تبریز

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،تبریز را با کیف و کفشش می‌شناسند. بیش‌تر ایرانی‌ها و حتی خارجی‌ها با صنایع چرم تبریز آشنا هستند. حتی اگر هم‌اکنون کفش تبریز پایتان نباشد، بی‌شک هرکدام‌مان در جاکفشی خانه، کفش‌هایی داریم که فقط بخاطر تبریزی بودنشان آن‌ها را خریده‌ایم، حال اصل یا بدل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جباریان فام، رئیس اتحادیه کفاشان تبریز گفت:محصولات چرم بخاطر ۱۰مزیت ویژه‌ای که نسبت به مواد مصنوعی دارد، برازنده قلب دوم است: بوی چرم، انعطاف‌پذیری، خاصیت تنفس‌پذیری، فصلی نبودن، مقاومت دربرابر ضربه، مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر سایش و کششش، سازگاری با محیط زیست، لطافت چرم و همیشه در اوج. این‌ها باعث می‌شوند شما هر ۵ یا ۶سال یک‌بار کفش عوض کنید، آن‌هم نه از سر اجبار بلکه اختیار و تنوع‌طلبی.

در تبریز ۴ هزار و ۵۸۰ واحد تولیدی کفش فعالیت می‌کنند و ۹۵ درصد از تولید کفش چرم کشور در این شهر اتفاق می‌افتد.

به گفته وی ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت کفش تبریز فعالیت دارند. همین جمعیت کثیر باعث می‌شود رئیس جمهور بعد از افتتاح مراسم «تبریز۲۰۱۸» بدون برنامه قبلی در بازار کفش تبریز حضور یابد و پای حرف چندنفر از این چندین هزارنفر بنشیند.

کفش چرم می‌تواند ارزان هم باشد

در این سرما، بیش‌تر به فکر گرم نگه‌داشتن سرم هستم تا پاهایم. این را رجب می‌گوید. پیرمردی که با او در بازار تاریخی کفش تبریز آشنا شدم. او باربر است و سال‌هاست کفش‌های چرم و اصیل تبریز را این‌ور و آن‌ور حمل می‌کند و حالا خودش پادرد گرفته است. می‌گوید هیچ‌وقت کفش‌های گران‌قیمت تبریز را نپوشیده است، چون در توانش نبوده.

رجب تنها نیست. خیلی‌ها دوست داشته‌اند کفش تبریز بپوشند، اما بخاطر قیمت‌های سرسام‌آورش هرگز نتوانسته‌اند. البته اگر منظورمان از کفش اصیل تبریز، کفش ۸۰۰ هزارتومانی باشد که در ویترین چندین مغازه می‌درخشد، نه همه کفش‌هایی که دست‌فروشان به آن‌ها لقب تبریزی داده‌اند.

البته اگر روزی در مغازه‌ای یک جفت کفش ۲۰۰ هزار تومانی را با عنوان کفش چرم تبریز به شما پیشنهاد کردند، فورا آن را فیک یا همان بدل خطاب نکنید. آن هم می‌تواند کفش تبریز باشد، اما تمام‌چرم نه.

این امکان وجود دارد که چرم طبیعی در رویه، کف، یا تمام کفش به کار رفته باشد و به همین خاطر تفاوت قیمت‌ها چندان عجیب نیست. اما چیزی که حالا بیش‌تر کفاشان و تولیدکنندگان و مغازه‌داران با آن مواجه هستند، به‌فروش نرفتن همه این‌هاست.

تمام مواد اولیه کفش در تبریز تولید نمی‌شود

استاد فیاض‌دل می‌گوید موهایش را در کار کفاشی سفید کرده است، هرچند من به زحمت چندین موی سفید روی سرش پیدا کردم، اما منظورش این بود که از سال ۱۳۳۲ تا همین امروز در این صنف فعالیت کرده است. یعنی سال‌های زیاد!

در تبریز شاید ۲۰ یا ۳۰ نفر کفش‌هایی مثل من بدوزند. این ادعای خود استاد است. وی می‌گوید کفش‌های تمام چرم مردانه می‌دوزد. او درباره علت گرانی بیش از اندازه کفش تبریز توضیح می‌دهد: برخلاف آنکه خیلی‌ها تصور می‌کنند مواد اولیه کفش تبریز تماما در داخل کشور تولید می‌شود، اما واقعیت این است که ما از چسب‌های وارداتی استفاده می‌کنیم.

استاد فیاض‌دل گفت:با افزایش قیمت گاو زنده، چرم هم کمیاب‌تر شده است و این هم یک علت برای گران‌شدن کفش تبریز است.

واقعیت این است که در اوضاع اقتصادی فعلی، برای کم‌تر کسی اهمیت دارد که یک جفت کفش تمام‌چرم بپوشد. این را از سکوت و خلوت بازار تبریز می‌توان فهمید.

مونس‌یار یک معلم است در تبریز. وی هم‌زمان با تدریس کم و بیش در کار دوخت و دوز کیف و کفش چرم هم هست. اعتقاد او این است که اگر کیف چرم نباشد، هیچ اتفاقی نمی‌افتد، اما پا‌های انسان جزو اعضای حساس او به حساب می‌آیند.

ملک‌پور، فوق‌تخصص ستون فقرات افزود: وقتی می‌خوابیم یا راه می‌رویم، عضلات ساق پا با پمپاژ کردن، خون را به بالای بدن می‌رساند و به این دلیل عضلات ساق پا قلب دوم محسوب می‌شود.

صمت ایران به سمت تبریز

روحانی رییس جمهور کشورمان در بازدید از بازار کفاشان تبریز همان روز دستور دارد که وزارت صنعت، معدن و تجارت هرچه زودتر مشکلات کفاشان تبریزی را حل کنند. به همین خاطر چندین جلسه پشت سر هم در تهران و تبریز تشکیل شد. حالا بعد از گذشته حدودا" ۷ماه، بازاریان کفش تبریز می‌گویند تفاوتی احساس نکرده اند.

روحانی همان روز دستور دارد که وزارت صنعت، معدن و تجارت هرچه زودتر مشکلات کفاشان تبریزی را حل کنند. به همین خاطر چندین جلسه پشت سر هم در تهران و تبریز تشکیل شد. حالا بعد از گذشته حدودا ۷ ماه، بازاریان کفش تبریز می‌گویند تفاوتی احساس نکرده اند.

در ماه‌های اخیر افزایش نرخ ارز به ویژه دلار، برای کفاشان نیز تاثیرات منفی به همراه داشته است، درحالی که یک حساب سرانگشتی به ما می‌گوید افزایش نرخ ارز می‌بایست به سود تولیدکنندگان و فروشندگان کفش تبریز تمام بشود.

یک گردشگر خارجی که ممکن است بخاطر انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸، این شهر را برای سفر انتخاب کند، می‌تواند با نازل‌ترین قیمت، اعلاترین کفش جهان را بخرد.

با ۵۰دلار که معادل ۶۰۰ هزار تومان می‌شود، می‌توان یک جفت کفش تمام‌چرم تبریز خرید، درحالی که شما با ۵۰دلار می‌توانید یک وعده غذایی خوب در مرکز شهر پاریس داشته باشید، آن هم در منطقه دور از جاذبه‌های توریستی و تاریخی.

درحالی که تعداد زیادی از مردم با خرید‌های مسافران در شرایط فعلی و گرانی ارز مخالف هستند.کلامی، تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: اگر بتوانیم مسافران را به‌جای خریدن کالا‌های خارجی که خودمان وارد می‌کنیم، به خریدن کالا‌های کاملا داخلی مثل کفش و صنایع دستی هدایت کنیم، می‌توانیم سود قابل‌توجهی از آن اقتصاد شهرمان بکنیم.

مسئولان کشورمان می‌گویند مدت‌هاست با یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی روبه‌رو هستیم. جنگی که به‌ظاهر سلاح‌های مناسبی برای دفاع از خودمان نداریم. اما اگر تنها به یک داشته اقتصادی خود یعنی برند کفش تبریز توجه کنیم، به صورت مستقیم برای هزاران نفر و به صورت غیرمستقیم برای میلیون‌ها نفر سپر چرمی ساخته‌ایم، آن هم سپر تمام‌چرم تبریز.

منبع :  مهر

انتهای پیام/ش

 ۴ هزار و ۵۸۰ واحد تولیدی کفش در تبریز فعالیت می‌کنند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • حمایت تمام قد وزیر کشور از قرارداد زاکانی با چینی ها /تهران تقسیم می شود؟
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است