Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، علی جهانگیری در نشست بررسی بحران‌ها و تبدیل به فرصت‌های رشد و همکاری‌های توسعه اقتصادی در اتاق بازرگانی تبریز، اظهار کرد: در شرایط فعلی واردات، هیچ توجیه اقتصادی ندارد و این فرصت خوبی است تا ما با احصای نیازهای خود کالاهای وارداتی را در داخل تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: شرایط پیش آمده در تاریخ ما به عنوان فرصت ثبت خواهد شد چرا که با بهره‌گیری از توان دانشمندان و فناوران داخلی خواهیم توانست بخش قابل توجهی از نیاز کشور را رفع کنیم و انتظار داریم دانشگاه‌ها ورود جدی در این حوزه‌ها داشته و با تکیه بر توان شرکت‌های دانش بنیان در کنار صنعت باشند.

وی، اتفاقات اخیر را فرصت مغتنمی برای  توسعه تولید داخل دانست و گفت: طبق آمار رسمی که از  طرف انجمن اتحادیه چرم و کفش تهیه شده بود در این صنعت شاهد واردات 338 میلیون دلاری هستیم و امروز بدون شک این واردات صرفه‌ای نخواهد داشت و این به معنی این است که فضا برای ورود جدی تولیدکنندگان این صنعت ایجاد شده است.

جهانگیری، از تشکیل کارگروه احصای فرصت‌های تجاری اقتصادی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: تبریز در شرایط سخت یکی از پایگاه های مقاومت کشور بوده است و ما این روزها نیز وظیفه سنگینی بر دوش داریم و باید با همدلی بتوانیم در صحنه حضور داشته و در سطح کشور تاثیرگذار باشیم.

وی، خواستار ورود جدی بنگاه‌های اقتصادی کوچک در عرصه صادرات شد و یادآور شد: در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور انتظار داریم  شرکت‌های کوچک و متوسط با قدرت در این عرصه ورود کرده و نقش تاریخی خود را ایفا کنند.

وی از حمایت تمام عیار دولت از فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و صنعتگران بخش خصوصی خبر داد و گفت: نه تنها مدیران اقتصادی بلکه تمام مدیران سیاسی و فرمانداران در خدمت اقتصاد استان و فعالان اقتصادی هستیم تا با همراهی و همدلی از این شرایط سخت با سربلندی عبور کنیم.

جهانگیری، ایجاد ارزش افزوده در صنعت و تولید را هدف اصلی فعالان اقتصادی استان دانست و گفت: دولت مصمم به شفاف‌سازی در عرصه اقتصادی است و از همه کارآفرینان  انتظار داریم با همراهی دولت فضا را برای دلالان و سودجویان تنگ‌تر کنند.

وی افزود: دولت بنا دارد همه فعالیت‌های اقتصادی را به صورت شفاف اعلام کند، هرچه این شفافیت بیشتر باشد بدون شک وضعیت اقتصاد بهبود خواهد یافت، بنا است اگر سهمیه و یا ارزی داده می شود مردم بدانند که کدام شرکت و چه افرادی این سهمیه را دریافت کرده اند.

انتهای پیام/ع

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۳۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز
  • برگزاری ملاقات مردمی استاندار آذربایجان شرقی
  • ملاقات مردمی استاندار آذربایجان شرقی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه