Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@01:00:58 GMT

زنگ زدگي صنعت کفش تبريز

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۱۷۳۰۸

زنگ زدگي صنعت کفش تبريز

خبرگزاري آريا - تبريز- ايرنا - توليد داخلي بيشترين لطمه را از نابرابري در فضاي رقابتي، واردات بي رويه و قاچاق مي بيند و کفش تبريز هم در کنار فرسوده بودن ماشين آلات واحدهاي چرم سازي، از اين مشکلات به شدت رنج مي برد و به قول بعضي از فعالان بازار کفش، اين صنعت زنگ زده است.

به گزارش ايرنا، ايرانيان از نخستين توليد کنندگان چرم و کفش در جهان هستند، به گونه اي که قديمي ترين کفش جهان با حدود پنج هزار سال قدمت در بخش کفش موزه شهرداري تبريز نگهداري مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اولين کارخانه چرم سازي در ايران به سال ١٣٠٨ شمسي در شهر تبريز شروع به فعاليت کرد و پس از آن در همدان، اصفهان و برخي شهرهاي ديگر نيز کارخانه هايي تاسيس شد.
تبريز از ديرباز يکي از پيشگامان صنعت چرم و کفش بوده و قطب اصلي اين صنعت در ايران شناخته مي شود.
شهرت و نام آوري تبريز در صنعت چرم و کفش بيش از هرچيز مرهون توليدکنندگاني است که امروز با مشکلاتي در مسير فعاليت خود مواجهند.
قاچاق و واردات بي رويه از جمله مشکلات اصلي پيش پاي ادامه فعاليت صنعت کفش تبريز است؛ هر چند بنا بر آمار رسمي سالانه حدود 10 ميليون دلار کفش از مبادي گمرکي وارد کشور مي شود، اما به گفته فعالان صنعت کفش تبريز، آمار کشورهاي صادرکننده حاکي از صادرات 300 ميليون دلار از اين محصول به ايران است.
البته صنعت ديرپاي کفش تبريز با مشکلات ديگري مانند کهنه بودن ماشين آلات، ضعف آموزش، ضعيف بودن کيفيت محصولات توليدي صنايع پايين دست از قبيل زيره، چسب و ميخ و يراق آلات و تبليغات بي رمق در بازار داخلي و خارجي نيز مواجه است.
رسول افراشته، از توليدکنندگان کفش تبريز در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه مواد اوليه مورد نياز کفش که در داخل کشور تهيه مي شود، کيفيت پاييني دارد، اضافه مي کند: به ويژه زيره کفش ايراني غيراستاندارد است و چاره اي جز واردات نداريم.
وي با اشاره به اينکه علاوه بر زيره، کيفيت چسب، ميخ و يراق آلات ما هم خوب نيست، گفت: در صورت استفاده از اين مواد اوليه، توليد ما حرفي براي گفتن در بازار خارجي نخواهد داشت.
اين توليد کننده کفش با اشاره به جايگاه مناسب ترکيه در بازار جهاني کفش چرم دست دوز، خاطرنشان مي کند: ترکيه هم مواد اوليه مورد نياز خود را از کشورهايي همچون هلند و ايتاليا وارد مي کند.
افراشته با اشاره به اينکه چرم گاوميش ايراني مورد استفاده در کفش دست دوز سنگين و بودار است، گفت: دنيا از اين چرم استقبال نمي کند.
وي با تاکيد بر اينکه توليد کننده کفش نيازمند حمايت است، گفت: در صورتي که تعرفه مواد اوليه کاهش يابد و تسهيلات کم بهره به منظور بروز رساني ماشين آلات در اختيار توليد کننده قرار گيرد، مي توانيم بخشي از بازار جهاني اين کالا را در اختيار گيريم.
يکي ديگر از توليدکنندگان کفش تبريز نيز که افزون بر 60 سال در اين عرصه فعال است، استفاده از فناوري روز دنيا و توجه به بحث آموزش را مهم ترين نياز اين صنعت مي داند و مي گويد: بايد اذعان کنيم که حداقل طي 30 سال گذشته توليدکنندگان کفش تبريز ورود جدي به عرصه فناوري و بهره مندي از دستاوردهاي روز دنيا نداشته اند.
فتاح احمدي اظهار مي کند: بايد توجه داشت که بي توجهي و بي رغبتي نسبت به بهره مندي از تکنولوژي به ويژه در زيباسازي توليدات کفش، لطمات جبران ناپذيري به کفش تبريز مي زند و باعث از دست رفتن بازارهاي جهاني و حتي بازار داخلي مي شود که آثار منفي آن مجموعه هاي اقتصادي منطقه را تحت شعاع قرار خواهد داد و تاکنون نيز چنين بوده است.
وي اضافه مي کند: همه مردم امروز به دنبال تنوع در کنار زيبائي در کفش هستند و وظيفه توليدکنندگان است که بر اساس نظر و سليقه مردم توليد کنند؛ توجه به اين امر از رسالت هاي اصلي ماست و بايد با توليدات متنوع و زيبا که با بهره گيري از فناوري و ماشين ابزارهاي مختلف و به روز دنيا ميسر مي شود، رضايت مشتري را جلب کنيم.
احمدي ادامه مي دهد: خوشبختانه در تبريز نيروي انساني مجرب و متخصص بسياري وجود دارد که توانايي و مهارت توليد کفش هايي براي رقابت با کفش هاي ايتاليايي و ترکيه اي را دارند، اما برخي کمبودها در عمل صنعت کفش تبريز را با مشکل روبرو کرده که راهکار غلبه بر آن همت و عزم همگاني خود توليدکنندگان براي ايجاد تحول در اين عرصه است.
فعال ديگر صنعت کفش و از توليدکنندگان اين عرصه نيز بر لزوم ايجاد و راه اندازي شهرک صنعتي توليد کفش تبريز تاکيد مي کند و مي گويد: سال قبل در اين رابطه تصميماتي ازسوي دولت و استانداري اتخاذ شد، اما تاکنون هيچ خبري نيست، در حاليکه اگر اقدامات اوليه آن آغاز مي شد، امروز شاهد فعال بودن اين شهرک بوديم که عوايد و فوايد فراوان اقتصادي براي استان داشت.
صمد گلمحمدي اضافه مي کند: بدون ترديد راه اندازي شهرک صنعتي کفش تبريز مي تواند موجب رونق اين صنعت و بازيابي بازار از دست رفته داخلي و خارجي شود، زيرا فعاليت در چنين شهرکي علاوه بر مزيت هاي خاص اقتصادي و کاهش هزينه هاي توليد، موجب هم افزائي توليدکنندگان اين عرصه و بهبود فضاي کسب و کار در کنار ايجاد همکاري با کشورهاي صاحب سبک از جمله ايتاليا مي شود.
وي ، تبليغات را از حوزه هاي فراموش شده صنعت کفش تبريز مي داند و معتقد است با وجود اينکه کفش براي تبريز يک برند و نماد به شمار مي رود اما هيچگاه تبليغات اين صنعت به اندازه ساير نمادها و کالاهاي شهر از جمله آجيل و خشکبار، مواد غذائي و صنعت شکلات و شيريني نبوده است.
گلمحمدي اضافه مي کند: آنچه تبليغات مناسب و حرفه اي يک کالا در محيط هاي شهري، مکان هاي پرجمعيت و پر رفت وآمد و ويژه از جمله فرودگاه ها، ترمينال ها و ايستگاه هاي راه آهن مي تواند انجام دهد، شايد روزها و سال ها حرف زدن و از مزيت هاي آن کالا گفتن، نتواند به سرانجام برساند.
وي با ابراز تاسف از اينکه تاکنون هيچ قدمي براي تبليغات کفش تبريز از سوي توليدکنندگان و دولت حتي در رويداد تبريز 2018 برداشته نشده است، اين سوال را مطرح مي کند که آيا جاي اين صنعت و هنر اقتصادي تبريز در برنامه هاي تبريز 2018 خالي نيست؟
رييس اتحاديه کفاشان تبريز هم ماليات بر ارزش افزوده و تعرفه بالاي مواد اوليه را از چالش هاي پيش روي صنعت کفش مي داند و مي گويد: اين در حالي است که توليدات خارجي به راحتي وارد مي شود.
عليرضا جباريان فام تاکيد مي کند: توليدات کفش در کشور به جهت وابستگي به مواد اوليه خارجي و قيمت تمام شده بيشتر، از قدرت رقابت ضعيفي در بازار جهاني برخوردار است .
وي فراهم کردن شرايط مناسب براي رقابت با توليد خارجي را ضرورت رونق صنعت کفش داخلي مي داند و مي گويد: تا زماني که شرايط رقابت نابرابر است نمي توانيم انتظار موفقيت داشته باشيم.
وي با اشاره به خروج چرم ايراني از کشور و دباغي در کشورهاي همسايه نظير ترکيه، يادآور مي شود: متأسفانه در سال‌هاي اخير، به صنايع چرم‌سازي بها داده نشده و حتي در مواردي چرم‌هاي بي‌کيفيت وارد کشور مي‌شود؛ حال آنکه بايد در جهت ارزش افزوده بالا و تامين نياز توليد داخلي، واحدهاي فراوري چرم تقويت شوند.
جباريان فام با اشاره به اينکه در شهر تبريز حدود 2 هزار و 400 کارگاه توليد کفش وجود دارد، مي گويد: حدود 600 واحد به علت فعاليت در منازل، فاقد پروانه کسب هستند.
وي با اعلام اينکه در صنعت کفش تبريز براي 40 هزار نفر اشتغال فراهم شده است، خاطرنشان مي کند: حدود 55 واحد بزرگ صنعتي تولييد کفش در تبريز فعالند.
به نظر مي رسد صنعت کفش ما با آسيب هاي فراواني روبرو است و در صورتي که گره هاي موجود باز نشوند گام برداشتن با کفش ايراني مشکل خواهد بود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي کشور نيز معتقد است که کفش تبريز داراي نام و نشان بين المللي مي باشد اما به دليل بالا بودن قيمت آن با استقبال محدودي در بازار مصرف مواجه است.
صادق نجفي با اشاره به برنامه هاي دولت براي تحقق شعار سال، مي گويد: فعالان اين بخش بايد از فرصتي که با دستور رييس جمهوري براي شکوفايي و رفع مشکلات اين صنعت ايجاد شده است، استفاده کنند.
وي همچنين به قدرداني توليدکنندگان و فعالان اين بخش از رييس جمهوري اشاره و اضافه مي کند: براي افزايش بهره وري و رونق توليد در اين بخش مي توان از کشورهاي موفق الگوبرداري کرد.
معاون وزير صنعت بر لزوم توجه به طراحي، رنگ بندي، بازاريابي و بروزرساني تکنولوژي واحدهاي توليدي تاکيد مي کند و نقش اصناف را در برندسازي محصولات توليدي بسيار حائز اهميت مي داند.
نجفي مي گويد: کاهش قيمت تمام شده و بازاريابي مناسب از ديگر موانع برندسازي چرم و کفش تبريز است.
به گزارش ايرنا، هر چند چشم اميد فعالان اين بخش به حمايت مسئولان است، اما توليدکنندگان بايد خود نيز به فکر چاره باشند و با نوآوري و در نظرگرفتن سليقه مشتري در مسير تحول در اين بخش گام بردارند.
حضور رييس جمهوري در بازار کفش تبريز در جريان سفر هفته گذشته به استان آذربايجان شرقي جان تازه اي به کالبد اين صنعت با نام و نشان داده و توليدکننده هاي اين بخش را به حل مشکلات اميدوار کرد.
دکتر روحاني پس از حضور در اين بازار دستور لازم براي حل مشکلات اين صنف را صادر کرد و اکنون مردم و فعالان توليد و تجارت کفش تبريز منتظر ثمرات اين حضور و همدلي رييس جمهوري در راستاي تقويت توليد داخلي هستند.
3071/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷ درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

کد خبر 6092161 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • تمایل زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند